E-visum aanvragen

Vertrek je binnenkort richting Turkije om daar een paar dagen heerlijk te genieten van het prachtige land, de gastvrije mensen en de cultuurrijke omgeving? Vergeet dan vooral niet om een visum aan te vragen. Voorheen kon dat erg makkelijk op de vluchthaven, maar dat is sinds e-visum aanvragennovember 2014 veranderd. Vanaf november 2014 ben je genoodzaakt om een visum via het internet aan te vragen, oftewel een E-visum aanvragen. Een E-visum is precies hetzelfde als het originele oude-`vertrouwde`-visum, alleen dit visum vraag je online aan en die ontvang je ook online in je inbox.

Stappen E-visum aanvragen

Het is heel simpel om een visum aan te vragen, vooral als je het via een betrouwbare en snelle website doet, zoals bij Turkije Visum Online. Drie stappen verder en je hebt je visum aanvraag voltooid en dan hoef je alleen nog maar te wachten totdat hij vanzelf je postvakje in komt waaien:

  1. Vul het aanvraagformulier (in het Nederlands) in;
  2. Betaal via de online mogelijkheden, o.a. via iDEAl;
  3. Binnen 24 uur ontvangt je het visum in je postvakje.

printenMakkelijker kan het niet gemaakt worden toch? Nu kan je zorgeloos en ontspannen op vakantie. Overigens heeft het veel voordelen. Je hoeft niet meer in de lange wachtrijen op de vluchthaven te staan wachten en je kan direct doorlopen naar de paspoortcontrole. Vergeet je trouwens niet het digitaal ontvangen visum uit te printen en mee te nemen in je handbagage?

Extra services

Buiten het feit dat je visum binnen enkele minuten is geregeld en binnen enkele uren na je aanvraag al in je postvakje ontvangt, heeft het nog meer voordelen om een E-visum voor je vertrek in orde te maken. Indien je vragen hebt over het visum dan is de online organisatie iedere werkdag voor jou bereikbaar. Heb je dringende vragen in de avonduren (na 17.00 uur) of in het weekend, dan is het ook geen probleem om een e-mail te sturen. Deze wordt dan zo snel mogelijk voor je beantwoordt.

De online organisaties hebben een nieuwe markt gevonden in de online E-visums, maar ze willen je niet bezorgd op vakantie sturen. Daarom zorgen ze ervoor dat je binnen enkele turkse badplaatsstappen je visum geregeld hebt, maar dat je ook altijd contact kan opnemen indien je met vragen of onduidelijkheden zit.

Een vakantie is tenslotte om te ontspannen en even geen (vervelende) spanningen te ervaren. Goed voorbereid op vakantie, scheelt ‘t halve werk!